05.06.2024.

Bezbolno do zdravlja uz liječenje laserskim zahvatima

null

Hemeroidi i pilonidalni sinus su uobičajeni problemi koji mogu značajno utjecati na kvalitetu života. Croatia Poliklinika nudi napredne laserske zahvate za bezbolno i efikasno liječenje ovih problema.

Bezbolno do zdravlja uz liječenje laserskim zahvatima

Među čestim zdravstvenim problemima s kojima se susreću gotovo sve dobne skupine pacijenata koje ubrajamo u “odrasle” su hemeroidi. Hemeroidi su nerijetko i neugodna tema za pacijente, a mogu značajno utjecati na svakodnevne aktivnosti i opću kvalitetu života.

Sama učestalost ovog zdravstvenog stanja dovoljna je da pokušamo maknuti “tabu” s njega. Najbolja pomoć u tome su inovativni pristupi i prednosti koje pruža suvremena medicinska tehnologija – u ovom slučaju to su laserski zahvati koji mogu ponuditi bezbolno rješenje za ove neugodne tegobe.

Hemeroidi i pilodinalni sinus

Hemeroidi su proširene vene koje se pojavljuju u donjem dijelu rektuma i anusa. Često uzrokovani dugotrajnim sjedenjem, zatvorom ili tijekom trudnoće, hemeroidi mogu biti izuzetno bolni i uzrokovati simptome poput krvarenja, svrbeža i nelagode pri sjedenju.

Pilonidalni sinus je vrsta ciste koja se najčešće nalazi blizu trtične kosti, na vrhu stražnjice. Pilonidalni sinus može sadržavati dlake i kožni detritus, što dovodi do infekcija, oticanja i jake boli, posebno pri sjedenju.

Oba stanja mogu negativno utjecati na dnevne aktivnosti i zahtijevaju pravilnu medicinsku pažnju. Uz napredak u laserskoj tehnologiji, liječenje ovih stanja postalo je manje invazivno, vrijeme oporavka je skraćeno, a rizik od komplikacija smanjen.

Prednosti laserskih zahvata

U Poliklinici Croatia, dr. Tomislav Bruketa predvodi tim specijalista koji koriste najnovije laserske tehnologije za liječenje hemeroida i pilonidalnog sinusa. Dr. Bruketa je stručnjak s bogatim iskustvom u primjeni minimalno invazivnih metoda liječenja – koje omogućuju pacijentima brži oporavak i manje postoperativnih komplikacija.

Laserski zahvati za hemeroide koriste precizne lasere za ciljanje i uklanjanje hemoroidalnog tkiva. Ovaj pristup minimalizira oštećenje okolnog zdravog tkiva i smanjuje krvarenje, što doprinosi bržem zacjeljivanju. Naše iskustvo, a vjerujemo da i iskustvo drugih pružatelja zdravstvene skrbi, pokazuje da su laserski zahvati često uspješniji od tradicionalnih metoda, s manje recidiva i manje komplikacija.

Laserska terapija za pilonidalni sinus uključuje uklanjanje ciste i dlaka laserskim zrakama, što sprječava daljnje infekcije i recidive. Ovi postupci obično se izvode ambulantno, što znači da pacijenti mogu nastaviti sa svojim uobičajenim aktivnostima vrlo brzo nakon zahvata.

Dr. Bruketa ističe da laserske tehnologije omogućuju zahvate s visokom preciznošću i bržim povratkom pacijenata normalnom životu: "Laser kirurgu omogućuje precizniji zahvat, što znači da minimalno oštećuje okolno tkivo, tako da se pacijenti oporavljaju znatno brže i bezbolnije.”

“U Croatijinim poliklinikama laserski zahvat pacijenti mogu obaviti uz najmoderniju tehnologiju i osoban pristup svakom pacijentu, a cijeli je proces gotov brzo i bez komplikacija“, zaključuje dr. Bruketa.

Zaključak

Simptomi hemeroida i pilodinalnog sinusa često su neugodni, a razgovor o ovim temama za neke je pacijente još neugodniji. Ipak, ova zdravstvena stanja zahtijevaju stručnu pomoć – i čim ranije se obratite liječniku, to su šanse za brži oporavak bolje.

Croatia Poliklinika opremljena je najsuvremenijom tehnologijom potrebnom za izvođenje laserskih tretmana. Naši liječnici posvećeni su personaliziranoj skrbi za svakog pacijenta, s naglaskom na sigurnost, udobnost i efikasnost tretmana.

Laserski zahvati u našoj klinici izvode se najsuvremenijim laserskim sustavima koji omogućuju izuzetno precizno ciljanje zahvaćenih područja – što minimizira rizik od infekcija i poboljšava ishode liječenja. Tijekom zahvata koristimo specijalizirane tehnike koje smanjuju nelagodu i skraćuju vrijeme oporavka.

Naša klinika pruža sveobuhvatnu postoperativnu skrb, uključujući detaljne upute za oporavak kod kuće i pristup medicinskim sestrama i liječnicima za sve upite ili brige nakon zahvata. Osim toga, redovito pratimo napredak naših pacijenata kroz kontrolne preglede, čime osiguravamo da se oporavak odvija po planu.