Kako prehrana utječe na vaše mentalno zdravlje
29.05.2024.
Petra Sliško je završila preddiplomski studij Nutricionizma 2019. godine, a njena strast prema znanju ju je dalje vodila do diplomskog studija Nutricionizma, gdje je dodatno produbila svoje razumijevanje i stekla titulu magistrice znanosti. Kroz svoj akademski put, Petra Sliško ističe se kao dobitnica Rektorove nagrade za istraživački rad "Kemijski sastav nehlapljivih ulja začinskih sjemenki: utjecaj vrste sjemenki i metode ekstrakcije" za akademsku godinu 2019./2020.
Doprinijela je znanstvenom polju pisanjem niza znanstvenih radova. Njezino specifično područje interesa uključuje alergije, kožne bolesti, upalne bolesti crijeva, inzulinsku rezistenciju i dijabetes, autoimune bolesti, pretilost i pothranjenost, bolesti štitnjače te reproduktivna stanja i bolesti. U svom poslu, najviše uživa u komunikaciji s pacijentima. Za nju, ključ napretka leži u slušanju i razumijevanju pacijenata.
Obrazovanje:
● 2014. – 2019. - Preddiplomski studij nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu
● 2019. – 2021.- Diplomski studij nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu
Dobitnica individualne Rektorove nagrade za akademsku godinu 2019./2020 za znanstveno-istraživački rad pod nazivom „Kemijski sastav nehlapljivih ulja začinskih sjemenki: utjecaj vrste sjemenki i metode ekstrakcije“