09.10.2024.

Stručnost, kvaliteta i empatija su temelji moderne zdravstvene skrbi

null

Preventivni pregledi važan su element očuvanja zdravlja. Dr. Damir Kasap objašnjava kakvu ulogu stručnost, kvaliteta i empatija imaju u suvremenom zdravstvu – uz preciznu dijagnostiku i brzu reakciju na zdravstvene probleme.

Činjenica da preventivni pregledi imaju ključnu ulogu u očuvanju zdravlja prilično se često pojavljuje u raspravama o modernom zdravstvu, ali koliku ta činjenica ima potporu u stvarnim podatcima? Nije novost da redoviti mamografski pregledi mogu smanjiti smrtnost od raka dojke za značajan postotak, ali podatci su još uvjerljiviji – prema Američkom društvu za borbu protiv raka, redovita mamografija može smanjiti smrtnost od raka dojke za 20-40% kod žena starijih od 50 godina. Ono što u današnjem zdravstvu omogućuje preciznu dijagnostiku i brzu reakciju jest spoj vrhunske tehnologije i stručnog medicinskog osoblja. Damir Kasap, specijalist radiologije ističe: "Svaki pacijent koji dođe na pregled mora dobiti tri stvari: stručnost, kvalitetu i empatiju."

Prevencija kao ključ zdravlja

Studije su pokazale da redoviti zdravstveni pregledi mogu značajno smanjiti rizik od razvoja ozbiljnih zdravstvenih problema: prema podacima iz Healthy People 2030 inicijative, povećanje broja osoba koje redovito obavljaju preventivne preglede može smanjiti incidenciju i smrtnost od bolesti poput raka i kroničnih bolesti.
Croatia Poliklinika koristi najnoviju tehnologiju za preciznu dijagnostiku zdravstvenih problema. Doktor Kasap naglašava: "Važno je voditi brigu o svome zdravlju i obaviti redovite sistematske preglede. Prepreke kao što su strah ili nelagoda mogu nas odvratiti od važnih koraka u očuvanju zdravlja."

Kako preventivni pregledi doprinose zdravlju

Samim time preventivne preglede ne trebamo doživljavati niti kao određenu rutinu – oni su uistinu ključan korak u prepoznavanju potencijalnih problema, a pomažu na sljedeće načine:

  • Rano otkrivanje – omogućuje identifikaciju bolesti u početnim stadijima kada su opcije liječenja često učinkovitije.
  • Smanjenje smrtnosti – redoviti pregledi mogu značajno smanjiti rizik od smrtnog ishoda povezanog s raznim bolestima.
  • Povećanje kvalitete života – pravovremeno liječenje može poboljšati kvalitetu života i smanjiti potrebu za agresivnim tretmanima.

Važno je napomenuti da preventivni pregledi nisu rezervirani isključivo za osobe koje osjećaju simptome. Preporučeni su svim osobama kod kojih postoji rizik od određenih bolesti, ili jednostavno kao dio kontinuirane brige za zdravlje.

Suvremena tehnologija i moderno zdravstvo

U Croatia Poliklinici velik naglasak stavljamo na korištenje najmodernijih medicinskih uređaja i tehnologija – za najvišu kvalitetu dijagnostike i liječenja.

Među mnogim važnim uređajima je i digitalni mamograf najnovije generacije koji omogućava precizne i detaljne preglede dojki uz smanjeno izlaganje zračenju. Ova tehnologija omogućuje i znatno lakšu naknadnu obradu slika, što je važno za točnost rezultata.

Osim digitalne mamografije, tu su ultrazvučni pregledi (UZV) koji su neinvazivni i potpuno sigurni za pacijente. UZV pretrage omogućavaju detaljan pogled u stanje tkiva i organa, što je posebno korisno za rano otkrivanje različitih patologija. Tu su i citološke obrade te Core biopsije za detaljnu analizu sumnjivih promjena u tkivu.

Doktor Kasap ističe važnost stručnosti i kvalitete u dijagnostici: *"Naš cilj je osigurati da se svaki pacijent osjeća sigurno i zbrinuto, uz maksimalnu točnost dijagnostičkih postupaka."*Naš tim stručnjaka kontinuirano se educira i prati najnovije trendove u medicini – posvećenost upotrebi vrhunske tehnologije i individualnom pristupu svakom pacijentu čini nas liderima u dijagnostičkim uslugama u regiji.

Zaključak

Pa ipak, pored moderne tehnologije i njenih benefita, briga o zdravlju uvijek počinje s pacijentima samima. Zdravlje je najvažnije ulaganje koje možete napraviti, a između vas i preciznih podataka o vašem zdravstvenom stanju stoji samo zakazivanje pregleda.